logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Zeer grote brand HEMI bv Halsteren
16-09-2007

HALSTEREN - Een grote brand op een bedrijventerrein in Halsteren heeft maandag 16 september voor veel overlast gezorgd in het West-Brabantse dorp. Omwonenden, vooral bejaarden en gehandicapten, werden geëvacueerd, bewoners van een woonwijk in de rook werd aangeraden binnen te blijven of de buurt te verlaten en een school en kinderopvang bleven dicht. Bij de brand vrijgekomen asbest daalde in de directe omgeving neer.

De brand brak rond middernacht uit bij winkelinrichter Hemi aan de Wouwseweg in Halsteren en sloeg al snel over naar naastgelegen panden. Enkele honderden vierkante meters bedrijfsruimte zijn afgebrand, aldus woordvoerders. Bij de brand raakte niemand gewond. Zo'n honderd brandweerlieden van verscheidene korpsen uit de regio waren betrokken bij het blussen. Om 06.45 uur konden zij het sein brand meester geven. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nablussen, mogelijk nog enkele dagen. Over de oorzaak van de brand was maandag nog niets bekend. Wegens de regenval bleef hevige rook over woonwijk De Schans trekken en werd de hoogste regionale alarmfase afgekondigd. Bewoners die last hadden, kregen het advies de buurt te verlaten. Een gedwongen evacuatie van de hele wijk werd kort overwogen, maar was volgens burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom niet nodig.
Wel werden 37 bejaarden, enkele gehandicapten en ongeveer veertig woonwagenbewoners uit voorzorg overgebracht naar wijkcentrum De Wittenhorst, dat ook open was voor de overige wijkbewoners. Pas aan het einde van de avond konden de laatste omwonenden weer hun eigen huis in. Alleen hun tuinen zijn nog verboden terrein. Die worden dinsdag ontdaan van asbest.
Volgens de GGD hebben zich geen mensen met gezondheidsklachten gemeld. Het asbest daalde door de regen snel neer en bleek van een relatief ongevaarlijke soort, meldde de gemeente in de loop van de dag.

 

Bekijk hier de foto's>>>

Bron: (C) ANP
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox