logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Brandweer Ossendrecht verwelkomt eerste brandweervrouw
20-07-2008

OSSENDRECHT- Voor het eerst in de geschiedenis van de Ossendrechtse brandweer heeft een vrouw zich aangemeld bij het korps. Esther de Koning (40) uit Ossendrecht trad één mei in dienst, maar mag voorlopig nog niet mee uitrukken.

Eerst moet de toekomstige brandweervrouw een opleiding volgen voor ze mee op de wagen mag. Die avondopleiding start in september en duurt in totaal twee jaar. Na het eerste jaar mogen aspirant-brandweerlieden dan mee uitrukken. Tot brandweerman/-vrouw omgevormd worden kan ook sneller door een dagopleiding te volgen. Gedurende enkele maanden moet je dan weer dagelijks de schoolbanken in om de kneepjes van het brandweervak te leren. Voor Esther was dit geen optie. De dagopleiding viel niet te combineren met haar werk bij tanteLouise en het Fransicusziekenhuis in Roosendaal.
esther de koningGelukkig voor de enthousiaste Ossendrechtse komen de brandweermannen elke maandagavond samen om te oefenen. Op die oefenavonden kan ze dan toch al proeven van het werk als hulpverlener.
Esther dacht er al een tijdje over na om bij de vrijwillige brandweer te gaan. Toen in maart van dit jaar brand uitbrak bij haar buren, hakte ze de knoop door. Ze vond het verschrikkelijk om alleen maar toe te kijken en niet te kunnen helpen. Haar beslissing komt op precies het goede moment. De brandweer in Ossendrecht kampt namelijk met een personeelstekort. Daardoor zijn ze overdag soms onderbemand en is uitrukken niet mogelijk. Om die reden wordt korps Woensdrecht gelijktijdig gealarmeerd. Dat mag echter geen gewoonte worden. Daarom blijven de mannen van korps Ossendrecht hopen dat er meer vrouwen zijn zoals Esther. Uiteraard is de brandweer niet alleen op zoek naar vrouwen. Ook mannen die zich geroepen voelen iets voor mens en maatschappij te willen betekenen, kunnen zich aanmelden. Voor meer informatie kun je terecht bij de brandmeesterfunctionaris van post Ossendrecht, Ron Roomer (06-44614005) of via de commandant van brandweer Woensdrecht, C.A. van Rijsbergen (0164-612620) of via e-mail: c.van.rijsbergen@woensdrecht.nl.

 

Door: Sascha Kerschot
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox