logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Busjes Den Engh doelwit brandstichter
31-01-2008

Donderdag 31 januari 2008 - OSSENDRECHT - Transportbusjes van de justitiële jeugdinrichting Den Engh in Ossendrecht zijn doelwit van brandstichting. Binnen een week zijn drie busjes van de inrichting in brand gestoken. Ook is een schuur in vlammen opgegaan.

Mogelijk gaat het om een wraakactie van een voormalige klant van de inrichting, maar de politie wil die conclusie niet trekken. Wel wordt extra gepatrouilleerd. Vorige week zijn op donderdagochtend rond 04.00 uur twee busjes en een schuur van de inrichting bij de parkeerplaats aangestoken. In de nacht van maandag op dinsdag was het om 04.19 uur weer raak. Deze keer op de parkeerplaats van het honderd meter verder gelegen restaurant De Blauwe Pauw, dat gevestigd is in De Volksabdij, eveneens aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenlaan. Een woordvoerster van de politie bevestigde gisteren dat het opnieuw gaat om een busje van de inrichting, dat gebruikt wordt voor personenvervoer.

De woordvoerster geeft toe dat het op zijn minst toevallig is dat in één week en op dezelfde plek brand is gesticht. "Maar we mogen niet uitsluiten dat sprake is van kopieergedrag."

De technische recherche voert een sporenonderzoek uit. De uitgebrande busjes zijn daarvoor naar Tilburg gebracht. Ook wordt gebruik gemaakt van expertise van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Verschillende getuigen zijn gehoord. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. De politie vraagt getuigen die nog niet gehoord zijn contact op te nemen.

Activiteitenbegeleider van jongeren Han Brink is wel verontrust. Hij heeft een kantoortje bij de Volksabdij. ,,Ik ga een keer of vier per nacht kijken. Het zal je maar gebeuren dat de boel afbrandt.'' Overigens stelt Brink goede ervaringen te hebben met de leiding van de jeugdinrichting.

In Den Engh worden, vooral zwakbegaafde, jongens tussen de elf en drieëntwintig jaar opgesloten. Ze kampen met ernstige gedragsproblemen en zijn vaak via de rechter geplaatst omdat ze ernstige delicten hebben gepleegd.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie in Den Haag meldt dat de branden zijn ontdekt vanuit de inrichting. Nader commentaar wil hij niet geven.

Het in brand steken van drie busjes van Den Engh in Ossendrecht lijkt verband te houden met de inrichting. In de omgeving wordt vooral gezwegen.

 

Bron: BnDeStem
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox