logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Grasmaaier veroorzaakt brand
22-07-2010

Woensdag 21 jul 2010

OSSENDRECHT - Waarschijnlijk door oververhitting van een grasmaaier is in een garage in de Doktersstraat brand ontstaan.

foto 1Rond kwart over vijf kwam de melding van een woningbrand in Ossendrecht. De brandweer was bijzonder snel ter plaatse en trof een in brand staande grasmaaier in een garage. Door de benzine in de tank was er een behoorlijke brand ontstaan.

De bewoners van de woning waar de garage bij hoort waren niet thuis en de overbuurman mocht de grasmaaier lenen. Hij had zijn gazon keurig gemaaid en de grasmaaier terug in de garage gezet. Hij stond net onder de douche toen zijn vrouw riep dat er wat mis was.......

De brand zelf was vrij snel geblust maar omdat het dak van de garage ook asbest bevatte moest bij het blussen en nablussen extra voorzichtig te werk gegaan worden. Met speciale linten werd de omgeving afgezet en de brandweermensen die de garage in gingen, droegen een persluchtmasker.

Na overleg tussen de speciaal opgeroepen officier van dienst en een medewerker van de Regionale Milieu Dienst is besloten om het afgezette gebied iets te vergroten waarna de gemeente en de Milieu Dienst zorg dragen voor de verdere afhandeling.

In verband met het risico van het asbest moest de brandweer voor ze konden vertrekken eerst alle pakken. laarzen en slangen afspuiten. Rond kwart voor zeven kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Bekijk hier de foto's >>>

 

Bron: Regioactueel
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox