logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Euro-codicil
07-03-2012


Afgelopen jaar kwamen er in Nederland 720 mensen om in het verkeer en belandden er ruim 16000 in het ziekenhuis. Dit betekent 2 verkeersdoden en 48 ziekenhuisgewonden per dag!

Het Euro-codicil is dé nieuwe Europese reddingskaart die u in staat stelt uw eigen persoon- en voertuiggegevens in pas- en kaartvorm beschikbaar te hebben voor Brandweer, Politie, Ambulance, trauma- en ziekenhuispersoneel. Met deze gegevens versnelt de hulpverlening na een ongeval en verlaagt u hierdoor het risico op overlijden, blijvende invaliditeit of ernstig letsel. Uiteraard zijn de hulpverleners uitgebreid geïnformeerd over het Euro-codicil.

Het Euro-codicil bestaat uit een voertuigkaart en een personenpas. Met het Euro-codicil levert u zelf een bijdrage aan een snelle identificatie, veilige redding en persoonsgerichte behandeling na een ongeval.

Het Euro-codicil is in meerdere talen uitgevoerd. Hierdoor hebben hulpverleners in het buitenland geen taalbarrière en is een snelle redding, persoonsidentificatie en adequate medische hulpverlening mogelijk.

Het Euro-codicil wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, RAI Vereniging, Oranje Kruis / EHBO, Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond van VerzekeraarsMeer informatie op www.euro-codicil.nl

Bron: euro-codicil.nl


 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox