logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Kerstgroet aan hulpverleners
11-11-2012


In de week van 17 tot 24 december organiseert De Telegraaf de actie KERSTGROET AAN DE HULPVERLENERS. In deze actieweek besteden krant en website zoveel mogelijk aandacht aan de brandweerlieden, de politiemedewerkers en het ambulancepersoneel, waarover té vaak te lezen valt dat zij op straat agressief gehinderd worden in hun werk. Met de speciale aandacht in de week voor kerstmis wil de krant hen tonen dat deze behandeling onacceptabel is.

kerstgroetOok minister Opstelten van Veiligheid en Justitie steunt de actie van de Telegraaf: “Alle hulpverleners verdienen onze waardering en respect. Zij zijn het immers die bij nacht en ontij snel komen om u te helpen. We accepteren nooit dat sommigen onze hulpverleners het werken bemoeilijken of soms zelfs onmogelijk maken. We stellen alles in het werk om deze trend te keren en daders aan te pakken. Ik ondersteun van harte en met kracht deze actie: hulde voor onze hulpverleners!”

De Telegraaf roept iedereen op om iets te doen, een ervaring te mailen, een (gratis) bericht te schrijven aan een hulpverlener in de krant, of iets beschikbaar te stellen bij wijze van een pluim! Op 17 december start de week met het Telegraaf Kerstconcert, in de kathedraal Sint Bavo in Haarlem, dat op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden op tv. Op die dag wordt een deel van de opbrengst van de Telepuzzel geschonken aan de Stichting Hulp voor Hulpverleners, die hiervan ontspannen weekeindjes bekostigt voor hulpverleners die eraan toe zijn.  De overige dagen van de actieweek zal De Telegraaf veel verhalen brengen over en met hulpverleners, interviews, foto’s en reportages. Het gaat niet alleen om ervaringen van lezers met hulpverleners in hun omgeving. Ook vraagt de krant hulpverleners, u dus, te schrijven over hun werk. Deze actieweek eindigt op 24 december met een krantenbijlage die volledig gewijd is aan hulpverleners in de kersteditie van De Telegraaf. Hierin worden de gratis Speurder-advertenties (met foto’s) geplaatst die lezers stuurden om een hulpverlener in hun omgeving te bedanken. 

Bron: rijksoverheid.nl 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox