logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Hulpverleners verwend met cd
16-12-2012


door Pieter Klein Beernink
| za 15 dec 2012, 05:45 | telegraaf.nl

AMSTERDAM - Ruim honderdduizend hulpverleners (politieagenten, brandweerlieden en ambulancemedewerkers) krijgen volgende week een kerstcadeau als dank voor hun inzet.

Alle hulpverleners ontvangen in het kader van de Telegraafactie Kerstgroet aan de Hulpverleners de muzikale kerstgroet, de allernieuwste cd van het Nederlands Politieorkest.

Gulle gever is het vfonds, dat actief is op het gebied van veiligheid. „Wij doen dit vooral om die mensen die onze maatschappij leefbaar houden in soms krankzinnige omstandigheden, een hart onder de riem te steken”, aldus vfonds-voorzitter Robert Croll. „We gaan dit gewoon doen!” riep vfonds-directeur Ton Heerts enthousiast, ondanks de ingewikkelde en omvangrijke verspreidingsoperatie.

De afgelopen jaren organiseerde De Telegraaf al kerstacties voor verplegenden, ouderen, militairen in Uruzgan, slachtoffers en vrijwilligers. Elk jaar weer werden er tienduizenden cadeaus en attenties aangeboden door bedrijven en instellingen.

„Maar dit overtreft alles”, zegt Telegraafhoofdredacteur Sjuul Paradijs over het warme gebaar van het vfonds. „Dit keer worden 100.000 hulpverleners in het zonnetje gezet. Deze mensen gaan voor Nederlanders in nood door het vuur. Zij verdienen alle eer en onze steun.’’

Vfonds-directeur Ton Heerts, in het dagelijks leven voorzitter van de FNV, draagt de Telegraafactie een warm hart toe. Hij roemt de samenwerking van de verschillende hulpdiensten. „De vergelijking met een swingend orkest is snel gemaakt, in dit geval met het Nederlands Politieorkest”, aldus Ton Heerts.

One for All heet de cd van het 60-koppige Nederlandse politieorkest. Daarop staan nummers op als In Nije Dei van De Kast, Aan de kust van Bløf, Aan de Amsterdamse grachten en Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato.

Alle politiebureaus, brandweerkazernes en GGD-ambulanceposten kunnen de cd’s volgende week tegemoetzien. De stichting Waardering en Erkenning Politie is al druk in de weer met schema’s voor de verspreiding: „Volgens onze planning is alles op de maandag voor kerst ter plekke”, zegt Jan Santinge namens de stichting. 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox